Share

Το φθινόπωρο δεν φέρνει μόνο περισσότερες ευθύνες, σχολικές εργασίες και εντατική δουλειά. Φέρνει κι αλλαγές στον καιρό, με την πτώση της θερμοκρασίας και την αυξημένη υγρασία, τις βροχές και τους δροσερούς αέρηδες να αποτελούν απλά τις σημαντικότερες από αυτές. Προφανώς, όλες αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν τον οργανισμό, που πρέπει να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν καλύτερα στις αλλαγμένες διαθέσεις του καιρού.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο ο ερχομός του φθινοπώρου συχνά προκαλεί μυοσκελετικούς πόνους, είτε από κάποια χρόνια ασθένεια (όπως η αρθρίτιδα), είτε εξαιτίας κάποιου παλιότερου τραυματισμού.

Παρότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε πολλούς ανθρώπους κάθε χρόνο, ελάχιστοι γνωρίζουν τις αιτίες που το προκαλούν, καθώς και το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Στις παρακάτω γραμμές, θα ανακαλύψετε τρεις δοκιμασμένους και απλούς τρόπους να μειώσετε ή και να εξαλείψετε τους μυοσκελετικούς πόνους του φθινοπώρου και να εξασφαλίσετε για την καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα για το σώμα σας.
 

Μειώστε το Οίδημα

Παρότι η ζέστη συμβάλλει στη μείωση των μυοσκελετικών πόνων, δεν βοηθά πάντοτε στην υποχώρηση του οιδήματος, του πρηξίματος δηλαδή, στις συγκεκριμένες περιοχές.

Υπάρχουν τρόποι να μειώσετε το οίδημα με τη χρήση ειδικών ρούχων: λόγου χάρη, υπάρχουν γάντια σχεδιασμένα να βοηθούν στην αποσυμφόρηση του αίματος στα χέρια κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς και αντίστοιχα παντελόνια ή πουκάμισα για τον κορμό και τα άκρα.  
 

Μη Σταματάτε Να Κινείστε

Είναι σημαντικό το σώμα σας να κινείτε τακτικά, και μάλιστα στο μεγαλύτερο δυνατό εύρος των αρθρώσεών τους – χωρίς φυσικά υπερβολές που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό.

Φροντίστε οι αρθρώσεις να βρίσκονται τακτικά σε κίνηση, διότι η ακινησία προκαλεί δυσκαμψία και αυτή, με τη σειρά της, επιτείνει τον πόνο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. 

Αν δεν είστε σίγουροι ποιες ασκήσεις ή κινήσεις όντως σας κάνουν καλό, δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Εκείνος θα σας προτείνει συγκεκριμένα είδη ασκήσεων, αεροβικών, αντοχής, μυϊκής ενδυνάμωσης, προθέρμανσης κτλ. που θα σας ωφελήσουν δίχως να επιδεινώνουν το πρόβλημα.
 

Ζέστη – για Προστασία από την Επιδείνωση του Πόνου

Τα ζεστά ρούχα και το ζεστό περιβάλλον είναι γνωστό – και πολύ αποτελεσματικό – γιατροσόφι για τους πόνους του φθινοπώρου.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε, ωστόσο, είναι πως η ζέστη σπάνια συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αιτίας του πόνου. Κυρίως προστατεύει το σώμα από την επιδείνωση του προβλήματος και ανακουφίζει κάπως από τα συμπτώματα – αλλά σπάνια θεραπεύει την αιτία τους.

Τι μπορείτε να κάνετε; Δοκιμάστε τα εξής:

Δοκιμάστε το λεγόμενο layering στο ντύσιμό σας – δηλαδή το ντύσιμο με επάλληλες στρώσεις ρούχων. Είναι σημαντικό όλο το σώμα και όχι μόνο η πάσχουσα περιοχή να είναι προστατευμένη από το κρύο. Αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα ή το πάνω τμήμα της σπονδυλικής στήλης, χρησιμοποιήστε ζιβάγκο καθώς και κασκόλ.

Διατηρήστε μια σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι, αντί να ανοιγοκλείνετε το κλιματιστικό ή τη σόμπα σας. Εκτός του ότι βοηθάτε το σώμα σας, εξοικονομείτε και ενέργεια με αυτόν τον τρόπο.

Εφαρμόστε ζεστά επιθέματα (κομπρέσες) στις πάσχουσες περιοχές.
 

Κρύο – για Θεραπευτική Δράση  

Η κρυοθεραπεία, δηλαδή η ολιγόλεπτη μείωση της θερμοκρασίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, όταν εφαρμόζεται σωστά, δεν έχει μόνο αναλγητική δράση, όπως η ζέστη, αλλά και θεραπευτική. Επίσης, ενώ η ζέστη χρειάζεται πολύ χρόνο για να αποφέρει αποτελέσματα, η κρυοθεραπεία δεν απαιτεί παρά μόνο μερικά λεπτά.

Μάθετε περισσότερα εδώ κι επωφεληθείτε τώρα από τις μοναδικές δυνατότητες των προϊόντων κρυοθεραπείας της Ice® Power!

Our Partners

CONTACT US

Marathon distribute

Marathon Distributors is Cyprus’ leading pharmaceutical and healthcare logistics provider with a 38% market share in pharmacies. Marathon Distributors offers high quality services along the supply chain such as warehousing, order receipt, pick and pack, distribution and repackaging.

kapakiotis

Kapakiotis & Papaellinas Ltd is a joint venture company that was formed between Ioannis M. Kapakiotis & Son Ltd and C.A.P. Papaellinas Ltd, the former distributors of GlaxoWellcome and SmithKline Beecham, whose main operation is the distribution of the GlaxoSmithKline (GSK) pharmaceuticals in Cyprus.

Alector Pharmaceuticals is a joint venture company that was formed between C.G.Papaloizou Ltd and Ioannis M. Kapakiotis & Son Ltd, the former distributors of Astra and Zeneca, to promote and distribute the AstraZeneca pharmaceuticals in Cyprus.

CONTACT US

35 Kilkis Avenue, 2234 Latsia, Cyprus

+357 22 899500

[email protected]