Καλοκαιράκι και… λίγο οι αυξημένες θερμοκρασίες, λίγο η έξτρα σωματική άσκηση και τα παιχνίδια στην παραλία, κι ο οργανισμός μας αφυδατώνεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι άλλες εποχές του χρόνου. 
Κι η αφυδάτωση είναι ό,τι χειρότερο για τον οργανισμό μας: χάνει την ενεργητικότητά του κι εμείς τη διάθεσή μας, το δέρμα μας δείχνει ξηρό και ταλαιπωρημένο, ενώ οι ζαλάδες κι η εξάντληση μάς στερούν τις καλοκαιρινές συντροφιές.  Είναι, λοιπόν, ουσιώδες να ενυδατώνουμε το σώμα μας ακόμη πιο εντατικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναπληρώνοντας τα υγρά που χάνονται και διασφαλίζοντας τόσο την υγεία, όσο και την ομορφιά και την καλοπέρασή μας!
«Υπερβολές!», ίσως λέτε από μέσα σας. Κι όμως, παρακάτω θα διαπιστώσετε πόσο σημαντική είναι η καλή ενυδάτωση, ιδιαίτερα τους μήνες τους καλοκαιριού.  

Αφυδάτωση & Δίψα 
Έχει διαπιστωθεί πως η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού δεν μπαίνει στη διαδικασία να πιει νερό ή κάποιο ρόφημα αν δεν νιώσει έντονη δίψα. Αυτό, φυσικά, είναι λάθος. 
Στην πραγματικότητα, το αίσθημα της δίψας είναι ένα σήμα απελπισίας από τον οργανισμό μας: το σώμα διαπιστώνει πως δεν αναπληρώνουμε τα υγρά μας αρκετά γρήγορα και «φοβάται» ότι θα αφυδατωθεί σε βαθμό που μπορεί να το θέσει σε κίνδυνο. Ενεργοποιεί, λοιπόν, τον μηχανισμό της δίψας για να μας «αναγκάσει» να πιούμε νερό. Μην ξεχνάτε πως, σε αντίθεση με άλλα ζωικά είδη, ο άνθρωπος δεν μπορεί να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες νερού στους ιστούς του. 
Συνεπώς, όταν νιώθουμε δίψα, ο οργανισμός μας έχει αφυδατωθεί ήδη αρκετά ώστε να σημάνει συναγερμό. Είναι πολύ καλύτερο να προλαμβάνουμε αυτό το συναίσθημα, καταναλώνοντας τακτικά μικρές ποσότητες υγρών καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. 
Εξάλλου, δεν χρειάζεται να αφυδατωθούμε πολύ για να προκαλέσουμε προβλήματα στη λειτουργία του οργανισμού μας: μια αφυδάτωση της τάξης του 2% είναι αρκετή για να νιώσουμε διανοητική σύγχυση, αδύνατη μνήμη, μειωμένη εργασιακή απόδοση και αντιληπτική ικανότητα, ειδικά σε δραστηριότητες όπως η οδήγηση ή το διάβασμα. 

Ενυδάτωση & Διατροφή 
Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σημαντική ποσότητα νερού προσλαμβάνουμε και μέσω των τροφίμων που καταναλώνουμε. Εννοείται πως, όσο πιο υδαρή είναι τα τρόφιμα, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα υγρών προσλαμβάνουμε. 
Θα ήταν καλό, λοιπόν, να αξιολογήσετε τις πραγματικές σας ανάγκες σε νερό και να έχετε πάντοτε μαζί σας μια επαρκή ποσότητα, όπου κι αν είστε. Ένα επαναχρησιμοποιούμενο δοχείο νερού, όπως ένα πρακτικό παγούρι, φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, είναι η καλύτερη λύση για τις καθημερινές σας ανάγκες σε νερό!  
Τι γίνεται, όμως, αν το νερό δεν μας ελκύει ιδιαίτερα με την ουδέτερη γεύση του και το ανύπαρκτο άρωμά του; 
 
Προσθέστε Γεύση στο Νερό σας! 
Τότε, δεν έχετε παρά να προσθέσετε λίγη γεύση και άρωμα στο νερό σας, καθώς και βιταμίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία! 
Συστατικά όπως η κανέλα, κάποιος χυμός ή φέτες από φρούτα ή λαχανικά εποχής, λίγα φύλλα μέντας ή άλλου αρωματικού φυτού, όπως ο δυόσμος, θα προσδώσουν στο νερό σας μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τόσο γευστικά, όσο και θρεπτικά! 
Απόκτησε Τώρα το δικό σου SIGG! 
Το παγούρι SIGG είναι ειδικά σχεδιασμένο, πρακτικό και άνετο για όλες τις χρήσεις ενώ ταυτόχρονα φτιαγμένο για να καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες σας για νερό: φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και το ανθρώπινο σώμα, διατηρεί το εσωτερικό του παγωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ανθεκτικό στα χτυπήματα και τη συχνή χρήση και, σε περίπτωση που προσθέσετε επιπλέον υλικά για γεύση και άρωμα, τα κρατά αναλλοίωτα για ώρες! 
Απόκτησέ τώρα το δικό σου SIGG ή μάθε περισσότερα για τις μοναδικές του ιδιότητες, πατώντας εδώ! 

CONTACT US

35 Kilkis Avenue, 2234 Latsia, Cyprus

+357 22 899500

[email protected]