Τόσο η εγκυμοσύνη όσο και ο θηλασμός αποτελούν μια ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή της κάθε νέας μανούλας. Ο θηλασμός συγκεκριμένα αποτελεί μια ξεχωριστή και όμορφη εμπειρία η οποία ενισχύει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί, ενώ παράλληλα προσφέρει 
πολλαπλά οφέλη. Πολλές φορές, όμως, η εμπειρία αυτή μπορεί να συνοδευτεί από κάποιες ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπως ο τραυματισμός, η ξηρότητα και ο ερεθισμός των θηλών της γυναίκας.  

Medela ArticlePhotos2006 01

Η λανθασμένη προσκόλληση του μωρού στο στήθος είναι πιθανό να τραυματίσει τις θηλές, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες μέρες ή και εβδομάδες του θηλασμού. Επιπρόσθετα, η λανθασμένη χρήση του θηλάστρου είναι ακόμη μια αιτία που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις θηλές. Θα πρέπει πάντα η κάθε γυναίκα να λαμβάνει την κατάλληλη ενημέρωση από τον σύμβουλο θηλασμού και τον γυναικολόγο της για τα πιο πάνω θέματα ώστε να θηλάζει το μωράκι της με τον σωστό τρόπο. 

Όσον αφορά το θήλαστρο που μπορεί μια γυναίκα να χρησιμοποιεί όταν δεν θηλάζει απευθείας το μωράκι της, η χοάνη του θα πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος για τις θηλές της. Η υγιεινή είναι εξαιρετικά σημαντική για την αποφυγή διαφόρων ενοχλήσεων στην περιοχή του στήθους. Το ξέπλυμα με ζεστό νερό είναι η καλύτερη λύση, αποφεύγοντας ωστόσο σαπούνι ή υγρό που μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα. Οι νέες μανούλες δεν πρέπει, τέλος, να ξεχνούν να στεγνώνουν καλά τις θηλές τους μετά το μπάνιο και τον θηλασμό.

Συνεπώς, η αποφυγή πρακτικών λαθών και η σωστή περιποίηση του στήθους είναι εξαιρετικά σημαντική κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Η Medela προσφέρει μια σειρά από προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν την κάθε μανούλα κατά την περίοδο του θηλασμό. Δείτε ποια είναι αυτά και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν 

Medela ArticlePhotos2006 05

Οι διαμορφωτές θηλών είναι ιδανικοί για την προετοιμασία των επίπεδων ή εισεχουσών θηλών για τον θηλασμό. Ασκούν απαλή πίεση, ωθώντας τη θηλή προς τα έξω, ούτως ώστε το μωρό να μπορεί να προσκολληθεί πιο εύκολα στο στήθος της μητέρας του. Αποτελούν μια μαλακή και εύκαμπτη μεμβράνη σιλικόνης η οποία είναι εξαιρετικά άνετη στην εφαρμογή κάτω από τον στηθόδεσμο. Οι οπές αερισμού που έχουν επάνω στο κέλυφος βοηθούν στην κυκλοφορία του αέρα και αποτρέπουν τη συσσώρευση υγρασίας στην περιοχή του στήθους. Προτείνεται η χρήση τους από τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης, αρχικά για 60 λεπτά κάθε μέρα και στη συνέχεια έως και 8 ώρες. Καλό είναι να μην τους φοράτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζονται μια φορά το 24ωρο σε περίπτωση διαρροής γάλακτος.  

Medela ArticlePhotos2006 04


Η κρέμα PureLan™️ είναι ιδανική για τη φροντίδα των ευαίσθητων ή ξηρών θηλών και γενικά του ξηρού δέρματος. Φτιαγμένη από 100% καθαρή λανολίνη, χωρίςτεχνητά πρόσθετα ή συντηρητικά, είναι απόλυτα φυσική και υποαλλεργική.Λειτουργεί ως καταπραϋντική, καθώς διατηρεί τα επίπεδα της υγρασίας, αποτρέπει τη ξήρανση του δέρματος και διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Σε περιπτώσεις που οι θηλές είναι ευαίσθητες και ερεθισμένες, απλώστε με απαλές κινήσεις ένα πολύ λεπτό στρώμα 0,5 mm πάνω στα ερεθισμένα σημεία της θηλής. Εάν οι θηλές σας πονάνε, είναι ερεθισμένες αλλά όχι πληγωμένες, απλώστε ένα λεπτό στρώμα 1,0 mmΤέλος, εάν παρατηρήσετε ότι οι θηλές σας είναι πληγωμένες και σκασμένες, απλώστε ένα στρώμα 2,0 mm πάνω στα σημεία της πληγωμένης θηλής ασκώντας αρκετή πίεση ώστε να η αλοιφή να φτάσει στον πληγωμένο ιστό.  

Medela ArticlePhotos2006 06

Τα προστατευτικά θηλών είναι η ιδανική επιλογή για τις νέες μητέρες που θέλουν να προστατέψουν τις πληγωμένες θηλές ή τις θηλές που πονούν. Η εφαρμογή τους είναι εξαιρετικά άνετη, εφόσον είναι φτιαγμένα από μαλακή και εύκαμπτη μεμβράνη σιλικόνης. Τοποθετήστε τα με τις οπές αερισμού προς τα πάνω και καθαρίστε τα μια φορά το 24ωρο 

Medela ArticlePhotos2006 03


Οι ψευδοθηλές είναι κατάλληλες για χρήση σε περίπτωση πληγωμένων θηλών και για βρέφη με δυσκολία προσκόλλησης στο στήθος της μητέρας. Το ειδικό περίγραμμά τους εξασφαλίζει τη μέγιστη επαφή με το δέρμα της μητέρας και του βρέφους και είναι φτιαγμένες από διαφανή, εξαιρετικά λεπτή, άοσμη, άγευστη και απαλή σιλικόνη. Είναι σημαντικό οι μανούλες να υπολογίζουν το μέγεθος της θηλής, ώστε η ψευδοθηλή να εφαρμόζει άνετα χωρίς να πιέζει τη θηλή του στήθους και να καλύπτει όλο το εύρος της κοιλότητας. Πριν την χρήση τους, υγραίνετε την περιοχή για να εξασφαλίσετε αεροστεγή εφαρμογή. Είναι αποκλειστικά για προσωρινή χρήση και πρέπει να χρησιμοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με τον σύμβουλο θηλασμού ή τον γυναικολόγο.

Medela ArticlePhotos2006 02

Τα επιθέματα στήθους προστεθεί, τα οποία μπορούν να φορεθούν κάτω από τον στηθόδεσμο, απορροφούν το γάλα από τις θηλές σε περίπτωση διαρροής και προστατεύουν τα ρούχα από πιθανούς λεκέδες. Είναι φτιαγμένα από υπερ-απορροφητικό υλικό που εμποδίζει τη διαρροή του μητρικού γάλακτος και διατηρεί το στήθος στεγνό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Η απαλή τους επένδυση βοηθάει στην μεγαλύτερη άνεση κατά τη χρήση τους, ενώ παράλληλα δύο κολλητικές ταινίες κρατούν το επίθεμα στη θέση του, εξασφαλίζοντας έτσι προστασία στη μητέρα. 

 

CONTACT US

35 Kilkis Avenue, 2234 Latsia, Cyprus

+357 22 899500

[email protected]