Είναι αλήθεια πως το καλοκαίρι όχι μόνο ασκούμαστε πιο έντονα, αλλά και δοκιμάζουμε πολύ πιο απαιτητικά πράγματα με το σώμα μας – ειδικά στη θάλασσα, που ξέρουμε πως θα υποδεχτεί φιλικά το σώμα μας όσες τούμπες και στριφογυρίσματα κι αν κάνουμε πριν πέσουμε!

Φυσικά, η έντονη αυτή άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε μικροτραυματισμούς και μυϊκό πόνο – το γνωστό σε όλους μας «πιάσιμο» ή «τράβηγμα».

Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς που το καλοκαίρι οι μυϊκοί πόνοι είναι αρκετά πιο συχνοί αλλά και πιο έντονοι, σε συνδυασμό με μια άβολη δυσκαμψία και αυτόν τον εκνευρισμό που μας πιάνει όταν δεν μπορούμε να απολαύσουμε τη μέρα μας όπως θα θέλαμε. Πράγματι, ο μυϊκός πόνος μπορεί να είναι τόσο οξύς, ώστε να μας είναι δύσκολο όχι απλά να γυμναστούμε ή να κολυμπήσουμε, αλλά ακόμη και να γελάσουμε ή να αναπνεύσουμε με άνεση.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι να καταπολεμήσουμε τον μυϊκό πόνο, ή τουλάχιστον να τον μειώσουμε σε βαθμό που να κάνει τη μέρα μας λειτουργική και άνετη.

Παρακάτω θα εξετάσουμε πέντε τρόπους με τους οποίους μπορούμε όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον μυϊκό πόνο, αλλά και γρήγορα: 

1. Θέστε σε ήπια κίνηση τους μύες ολόκληρης της περιοχής που πάσχει. Βεβαιωθείτε πως το κάνετε αυτό πολύ απαλά, όχι βίαια και επίμονα. Όσο περνούν οι μέρες, φροντίστε αυτές οι ασκήσεις να κρατούν λίγο περισσότερο και να αυξάνουν σε μυϊκή έκταση.

2. Κάντε ένα δροσερό ντους, ρίχνοντας άφθονο νερό με πίεση στην πάσχουσα περιοχή: το δροσερό νερό βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν και να διευκολύνουν τη ροή του αίματος στην περιοχή, μειώνοντας έτσι τον πόνο.

3. Υιοθετήστε μια πιο ισορροπημένη διατροφή: να θυμάστε ότι οι υδατάνθρακες γενικά συμβάλλουν στην ξεκούραση, ενώ η άπαχη πρωτεΐνη βοηθά τον μυϊκό ιστό να αποκαταστήσει ταχύτερα τις βλάβες και τους μικροτραυματισμούς του.

4. Μαλάξτε απαλά την πάσχουσα περιοχή. Είναι αποδεδειγμένο πως το ήπιο μασάζ μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα ενός μυϊκού τραυματισμού ή πιασίματος σε ποσοστό ως και 30%.

5. Δεν χωρά αμφιβολία πως ο καλύτερος τρόπος να ανακουφιστείτε άμεσα και αποτελεσματικά από τον πόνο είναι να χρησιμοποιήσετε μια αναλγητική κρυοθεραπευτική κρέμα, ικανή να μειώσει τόσο τον πόνο όσο και τη δυσκαμψία, προκαλώντας υπεραιμία στην πάσχουσα περιοχή.

Η σύνθεση αυτών των σκευασμάτων έχει συχνά όχι μόνο αναλγητική αλλά και θεραπευτική δράση. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν σας ανακουφίζει μόνο από τα συμπτώματα, όπως ο πόνος και η δυσκαμψία, αλλά και συμβάλλουν στην αποθεραπεία του προβλήματος, διασφαλίζοντας πως θα πάψει να σας ταλαιπωρεί στο μέλλον.

Το Ice® Power Cold Gel χρησιμοποιείται από ειδικούς σε όλον τον κόσμο για την άμεση και αποτελεσματική καταπολέμηση μυϊκών πόνων παντός είδους.

Η πρωτοποριακή κρυοθεραπευτική τους δράση βασίζεται σε μια καινοτόμο σύνθεση, μειώνοντας τοπικά τη θερμοκρασία του δέρματος κατά περίπου 5-7 βαθμούς και επαναφέροντάς την σε φυσιολογικά επίπεδα ακριβώς όταν πρέπει, ώστε να διασφαλιστεί η ιδανική υπεραιμία για την ανακούφιση από τον πόνο και την αποκατάσταση της βλάβης των ιστών.

Το Ice® Power Cold Gel είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν που δεν απαιτεί ιατρική συνταγή και είναι η ιδανική λύση για άμεση ανακούφιση από τον πόνο.  Θα το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία παγκύπρια.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη της κρυοθεραπείας; Πατήστε εδώ!

CONTACT US

35 Kilkis Avenue, 2234 Latsia, Cyprus

+357 22 899500

[email protected]