Η αρθρίτιδα αποτελεί πραγματική μάστιγα, όχι μόνο για ανθρώπους τρίτης ηλικίας, αλλά και νεότερους. Σύμφωνα με μια μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ, ήδη ένας στους πέντε ενήλικες υποφέρει από τη νόσο στη συγκεκριμένη χώρα, ενώ στοιχεία υποδηλώνουν πως ο το ποσοστό τους μάλλον θα αυξηθεί την επόμενη πενταετία.  
 

Τι Είναι η Αρθρίτιδα  

Τι ακριβώς είναι η αρθρίτιδα; Η αρθρίτιδα αποτελεί στην πραγματικότητα μια ομάδα συγγενών νοσημάτων που προκαλούν φλεγμονές στις αρθρώσεις. Ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, διακρίνεται σε περισσότερες από 100 διαφορετικές μορφές, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο λύκος και η ουρική αρθρίτιδα. 

Μία από τις πλέον διαδεδομένες μορφές αρθρίτιδας, είναι η οστεοαρθρίτιδα, μια χρόνια και, δυστυχώς, προοδευτικά επιδεινούμενη φθορά του αρθρικού χόνδρου και τη δημιουργία νέου οστού στην περιοχή.  

Η  οστεοαρθρίτιδα αποτελεί μακράν τη συχνότερη οστική πάθηση, ιδιαίτερα στις γυναίκες, με τον κίνδυνο εμφάνισης να αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια. Το θετικό είναι πως πρόσφατες έρευνες έχουν αποκαλύψει πως η κατάλληλη άσκηση μπορεί να βοηθήσει πολύ τόσο στην αποτροπή, όσο και τη βελτίωση των συμπτωμάτων της νόσου.  
 

Σωματική Άσκηση vs Οστεοαρθρίτιδας  

Παρότι πολλοί νομίζουν ότι όσοι πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα δεν πρέπει να γυμνάζονται ώστε να προστατέψουν τις αρθρώσεις τους από πιθανή επιπλέον φθορά και πόνους, διάφορες έρευνες έχουν καταδείξει επανειλημμένα την αξία την αξία της άσκησης για την καταπολέμηση της νόσου και των συμπτωμάτων της, καθώς και για τη βελτίωση της μυοσκελετικής κινητικότητας του ασθενούς. Αρκεί, φυσικά, να επιλεγούν τα κατάλληλα είδη άσκησης και πάντοτε σε συνεννόηση με τον γιατρό σας.  
 

Ασκήσεις Εύρους Κίνησης για Περισσότερη Ευελιξία  

Όσοι πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα συχνά περιορίζουν την κινητικότητά τους για να μειώσουν τον πόνο. Με τον τρόπο αυτό, όμως, απλά επιτείνουν τη δυσκαμψία των μυών τους, κάνοντας την κίνηση της άρθρωσης ακόμη πιο επίπονη και δυσχεραίνοντας ακόμη και την απλούστερη καθημερινή εργασία.  

Αντίθετα, ασκήσεις που βοηθούν την άρθρωση να κινηθεί σε όλο της το εύρος χαρίζουν ευελιξία διατηρούν την άρθρωση στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι ασκήσεις έκτασης και ευελιξίας, όταν πραγματοποιούνται τακτικά – κι ακόμα καλύτερα σε καθημερινή βάση – μπορούν να βελτιώσουν την κατάστασή σας και να κάνουν την καθημερινότητά σας πιο ευχάριστη και παραγωγική.  
 

Αεροβική και Ασκήσεις Αντοχής 

Οι αεροβικές ασκήσεις, εκτός του ότι συμβάλλουν στη διατήρηση υγιούς βάρους, ενισχύουν την καρδιαγγειακή λειτουργία και αυξάνουν την αντοχή, κάνοντας έτσι τον καθημερινό σας φόρτο πολύ λιγότερο κουραστικό. Παράλληλα, συμβάλλει στην εκτόνωση της έντασης και του άγχους, βοηθώντας σας έτσι να κοιμηθείτε καλύτερα και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.  
 

Μυϊκή Ενδυνάμωση 

Όσο ισχυρότεροι είναι οι μύες σας, τόσο καλύτερα θα υποστηρίζουν και θα προστατεύουν τα οστά και τις αρθρώσεις σας, τόσο κατά τη διάρκεια των καθημερινών σας δραστηριοτήτων, όσο και σε περίπτωση κάποιου χτυπήματος.  

Πράγματι, η κατάλληλη τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει στον αγώνα σας κατά της οστεοαρθρίτιδας, αρκεί να πραγματοποιείται τακτικά και πάντοτε με βάση τις συστάσεις και την καθοδηγία του προσωπικού σας γιατρού.  
 

Κρυοθεραπεία – Ο Καλύτερος Σύμμαχος κατά της Οστεοαρθρίτιδας  

Αναζητάτε έναν ισχυρό σύμμαχο κατά των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας; Η ολιγόλεπτη μείωση της θερμοκρασίας στην πάσχουσα περιοχή αποδεδειγμένα μειώνει την οξύτητα του πόνου, ιδιαίτερα σε μικρές αρθρώσεις, όπως τα δάχτυλα, ο καρπός και το μετατάρσιο.  

Η πρωτοποριακή σύνθεση της Ice®️ Power Arthro Creme από μενθόλη, έλαια ευκαλύπτου, γλυκοζαμίνης, χονδροϊτίνης (ουσιών εξαιρετικά ευεργετικών για την υγεία των αρθρώσεων) και MSM της δίνει τη δυνατότητα να ανακουφίζει γρήγορα και αποτελεσματικά από τον πόνο και το οίδημα στην περιοχή των αρθρώσεων, αυξάνοντας παράλληλα την κινητικότητά τους.  

Πιο λεπτομερώς το MSM είναι μια θειική ένωση μικρών μορίων που βρίσκονται σε ορισμένα είδη τροφίμων, όπως ο καφές, το τσάι και τα πράσινα λαχανικά. Το θείο είναι ένα από τα ορυκτά απαραίτητα για τον άνθρωπο. Οι ενώσεις θείου λοιπόν που εμπεριέχονται στο MSM αφομοιώνονται εύκολα από το ανθρώπινο σώμα και για το λόγο αυτό το MSM χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία αρθρικών προβλημάτων όπως η αρθρίτιδα, η αρθροπάθεια και η τενοντίτιδα

Ανακαλύψτε τη μοναδική κρυοθεραπευτική δράση της Ice®️ Power Arthro Cream πατώντας εδώ!   

CONTACT US

35 Kilkis Avenue, 2234 Latsia, Cyprus

+357 22 899500

[email protected]