Κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης και απαιτητικής σωματικής άσκησης, οι μύες μας υφίστανται μικροτραυματισμούς, τους οποίους το σώμα μας επιδιορθώνει όταν ξεκουραζόμαστε, ενισχύοντας τον μυ, με αποτέλεσμα να γίνεται μεγαλύτερος σε όγκο και να αυξάνει σε δύναμη. 

Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζει η ροή του αίματος. Το πρόβλημα είναι ότι σε σημεία στα οποία υπάρχουν φλεγμονές, η ροή του αίματος παρεμποδίζεται, δυσχεραίνοντας ή και παρεμποδίζοντας την αποκατάσταση των μυών. 

Σε αυτό το σημείο είναι που βοηθά η κρυοθεραπεία: η τοπική πτώση της θερμοκρασίας στην πάσχουσα περιοχή αμέσως μετά τη γυμναστική επιτρέπει την απρόσκοπτη κυκλοφορία του αίματος, επιτρέποντας έτσι την ταχύτερη δυνατή αποθεραπεία και αποκατάσταση του σώματος

Μάθετε πώς στο σύντομο αυτό άρθρο. 
 

Πώς Επηρεάζει η Κρυοθεραπεία τη Μυϊκή Αποκατάσταση 

Η κρυοθεραπεία είναι η καλύτερη δυνατή αρχική θεραπεία για τους συνήθεις μυοσκελετικούς τραυματισμούς και καταπονήσεις που προκαλούνται από μια εντατική προπόνηση. Αυτό θα γίνει καλύτερα αντιληπτό, αν κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά το σώμα σε μια περίπτωση τραυματισμού. 

Όταν ένας μυς ή σύνδεσμος τραυματίζεται, το σώμα αυτόματα αυξάνει τη ροή του αίματος στην πάσχουσα περιοχή, γεγονός που αυτομάτως προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας και ερυθρότητα. Οι ιστοί που έχουν υποστεί βλάβη απελευθερώνουν, επίσης, κυτοκίνες, χημικές ουσίες που κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία να διαρρέουν υγρό στους περιβάλλοντες ιστούς, προκαλώντας έτσι οίδημα στην περιοχή. Το οίδημα, με τη σειρά του, αναπτύσσεται κάτω από τη μη-ελαστική μεμβράνη του μυός. Όσο αυξάνεται η πίεση στη μεμβράνη, τόσο αυξάνεται και η ένταση του πόνου. 

Γενικά, ο οξύς μυϊκός τραυματισμός προσδιορίζεται από τέσσερες ενδείξεις, με την εξής σειρά: θερμότητα, ερυθρότητα, οίδημα και πόνος. 

Η κρυοθεραπεία μπορεί να ελαχιστοποιήσει την αλυσιδωτή αυτή αντίδραση του οργανισμού, περιλαμβανομένου και του πόνου. Το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν τις κυτοκίνες στην περιοχή του τραύματος, γεγονός που επιβραδύνει την επιδείνωση της φλεγμονής και επιταχύνει την αποκατάσταση των ιστών
 

Τι Είναι η MSM και Πώς Λειτουργεί 

Η μεθυλσουλφονυλμεθάνη, γνωστή και από το αγγλικό της αρκτικόλεξο ως MSM, είναι μια χημική ένωση που βρίσκεται σε διάφορα λαχανικά, κρεατικά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Η MSM αποτελεί φυσική πηγή θείου, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές διαδικασίες του σώματος. Η βασικότερη λειτουργία της, ωστόσο, είναι η αντιφλεγμονώδης της δράση, η οποία επιτρέπει την ταχύτερη αποκατάσταση των μυών, την καταπράυνση του πόνου και την μείωση της καταπόνησης στους μυς και τις αρθρώσεις.   
 

Τα Μοναδικά Οφέλη του Ice® Power Plus Cold Gel 

Η καινοτόμος σύνθεση του Ice Power Plus Cold Gel με βάση την MSM απαλύνει τους πόνους σε μυς και αρθρώσεις γρήγορα και αποτελεσματικά, καταπολεμώντας την όποια φλεγμονή και το οίδημα στην πάσχουσα περιοχή, βοηθώντας παράλληλα τον μυ να χαλαρώσει και συμβάλλοντας έτσι στην μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των χρόνιων πόνων

Μελέτες έχουν καταδείξει ότι η χρήση του Ice® Power Cold Gel πριν και μετά από έντονη άσκηση μπορεί να επιταχύνει την αποκατάσταση ενός τραυματισμού, μειώνοντας τη θερμοκρασία στην πάσχουσα περιοχή κατά 5-7 βαθμούς Κελσίου, δίχως έτσι να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης κρυοπαγημάτων ή βλάβης στους ιστούς, κι αποκαθιστώντας την ομαλή ροή του αίματος στο κατάλληλο χρονικό σημείο. 

Χρησιμοποιώντας την Ice®Power Plus Cold Gel πριν και μετά από έντονη άσκηση, καθώς και 3-4 φορές την ημέρα σε περίπτωση τραυματισμού, εξασφαλίζετε την ταχύτερη δυνατή αποθεραπεία της πάσχουσας περιοχής, βελτιώνετε την αποκατάσταση των μυών και μειώνετε δραστικά την όποια φλεγμονή και τον επακόλουθο πόνο. 
 

Βρείτε το Ice ® Power Plus Cold Gel σε όλα τα φαρμακεία Παγκύπρια και επωφεληθείτε από τις μοναδικές δυνατότητες του. 

CONTACT US

35 Kilkis Avenue, 2234 Latsia, Cyprus

+357 22 899500

[email protected]