Οι μικροτραυματισμοί στον μυϊκό ιστό και τις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, παρότι δεν εγκυμονούν άμεσα σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας.

Προκαλώντας συνεχείς πόνους και ενοχλήσεις, όπως επίσης φλεγμονές και οιδήματα, μειώνουν τη λειτουργικότητα του σώματός μας και, συνακόλουθα, την απόδοσή μας στις καθημερινές μας εργασίες, ενώ αυξάνουν τον κίνδυνο να μετατραπούν σε σοβαρότερους, χρόνιους τραυματισμούς, ή να συμβάλλουν στην πρόκληση κάποιου άλλου συγγενούς προβλήματος.

Συνεπώς, παρά το όνομά του, ένας μικροτραυματισμός που δεν θα τύχει κατάλληλης αντιμετώπισης μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα.
 

Η Αξία της Κρυoθεραπείας

Τα προϊόντα κρυοθεραπείας Ice® Power είναι ειδικά σχεδιασμένα για την περιποίηση και την αποθεραπεία μικροτραυματισμών σε μύες, συνδέσμους και αρθρώσεις, απαλύνοντας τον πόνο, συμβάλλοντας στην υποχώρηση της φλεγμονής και του οιδήματος και αποκαθιστώντας σημαντικά την κινητικότητα και τη λειτουργικότητά στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. 

Το τζελ κρυοθεραπείας Ice® Power Active, ωστόσο, περνά τα οφέλη της κρυοθεραπείας σε άλλο επίπεδο. Για να την κατανοήσουμε, ωστόσο, χρειάζεται πρώτα να μάθουμε ορισμένα πράγματα για τη λειτουργία του πόνου στο σώμα.
 

Η Σχέση Πόνου & Χαμηλής Θερμοκρασίας

Η λειτουργία του πόνου είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία, που περιλαμβάνει τη χρήση νευροδιαβιβαστών και υποδοχέων. Ένας από αυτούς, ονομάζεται TRPM8 και ανήκει σε μια ομάδα υποδοχέων με εξαιρετική ευαισθησία στη θερμότητα.

Έχει διαπιστωθεί πως μια συγκεκριμένη ουσία, που αποκαλείται μενθόλη, μειώνει τοπικά τη θερμοκρασία του δέρματος, επηρεάζοντας έτσι σημαντικά τη λειτουργία των υποδοχέων TRPM8 και την ένταση της αίσθησης του πόνου στο νευρικό μας σύστημα.

Από την άλλη, η κατάλληλη αύξηση της θερμότητας στην τραυματισμένη περιοχή μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φλεγμονής και την υποχώρηση του οιδήματος.

Συμπέρασμα; Η βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση ενός μικροτραυματισμού απαιτεί ένα συνδυασμό κρύου και θερμού – των οποίων η εναλλαγή θα πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
 

Η Διπλή Δράση του Ice® Power Active

Το Ice® Power Active είναι ένα μοναδικό τζελ κρυοθεραπείας που συνδυάζει κρυοθεραπευτική και θερμαντική δράση!

Η καινοτόμος σύνθεσή του, που βασίζεται σε έναν συνδυασμό μενθόλης, αιθέριων ελαίων ευκαλύπτου και φυσικών παυσίπονων ουσιών, έχει την τρομερή ικανότητα να μειώνει αρχικά τη θερμοκρασία του δέρματος, ενεργοποιώντας τους υποδοχείς TRPM8, οι οποίοι μεταδίδουν πλέον πιο έντονα την αίσθηση του ψυχρού παρά την αίσθηση του πόνου, μειώνοντας έτσι την έντασή του.

Στη συνέχεια, όμως, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, και άρα τη θερμοκρασία, συμβάλλοντας έτσι στη χαλάρωση των μυών και στην ταχύτερη αποκατάστασή τους, αφήνοντας παράλληλα μια ευχάριστη ζεστή αίσθηση στο τέλος – ό,τι καλύτερο στα κρύα του χειμώνα.

Η εναλλαγή θερμοκρασίας αποφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό παυσίπονης και θεραπευτικής δράσης, καθιστώντας το Ice® Power Active ιδανικό για πόνους σε ευαίσθητες περιοχές, όπως ο αυχένας και η μέση, οι ώμοι και η πλάτη, τα χέρια (ιδιαίτερα οι καρποί) και τα πόδια.  
 

Το Ice® Power Active:

• Θα σας ανακουφίσει από τους έντονους μυϊκούς και αρθρικούς πόνους·

• Θα μειώσει το οίδημα και τη φλεγμονή στην πάσχουσα περιοχή·

• Θα χαλαρώσει τον περιβάλλοντα μυϊκό ιστό και θα αποκαταστήσει την κατάλληλη κυκλοφορία του αίματος.

Επωφεληθείτε τώρα από τα μοναδικά οφέλη και τη διπλή θεραπευτική δράση της Ice® Power Active, ή μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ!

Διαθέσιμο σε όλα τα φαρμακεία της Κύπρου, χωρίς συνταγή.

CONTACT US

35 Kilkis Avenue, 2234 Latsia, Cyprus

+357 22 899500

[email protected]