inner prwino ksipnima xwris ponous 4 simvoules gia na tous katapolemiseis

Ο ποιοτικός ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία μας. Είναι η κύρια πηγή ξεκούρασης για τον οργανισμό μας εφόσον συνδέεται και με πολλές λειτουργιές του ανθρώπινου εγκέφαλου, όπως η αντίληψη, η παραγωγικότητα, η απόδοση, όπως και η συγκέντρωση. Επομένως η έλλειψη επαρκής ώρας ύπνου αλλά και ένας κακός ύπνος μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες αυτές αρνητικά.

Ο τρόπος με τον οποίο κοιμόμαστε, η κακή στάση σώματος, η κακή ποιότητα στρωμάτων και μαξιλαριών και η χρήση του κλιματιστικού, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορούν να προκαλέσουν διαφόρων ειδών μυοσκελετικά προβλήματα. Πολλά είναι τα άτομα που ξυπνάνε καθημερινά με πόνους στην πλάτη, στον αυχένα, στον ώμο και την μέση, λόγο των πιο πάνω παραγόντων. Προβλήματα τα οποία στερούν από τα άτομα αυτά μια δημιουργική μέρα γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 3 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε το σώμα μας κατά την διάρκεια του ύπνου, ούτως ώστε να μειώσουμε ή ακόμα και να απαλλαχτούμε από τους ανεπιθύμητους πόνους.

Σωστή στάση σώματος

Ο κάθε ένας από εμάς παίρνει διαφορετική στάση σώματος κατά την διάρκεια του ύπνου. Άλλοι κοιμούνται μπρούμυτα, άλλοι στο πλάι, άλλοι ανάσκελα κλπ. Γνωρίζετε όμως ποιος είναι ο σωστός; Μπορεί να μην βολεύει ιδιαίτερα όλους, αλλά η καταλληλότερη στάση για να κοιμόμαστε είναι ανάσκελα. Αυτό λόγο του ότι η αναπνοή μας δουλεύει καλύτερα με αποτέλεσμα τα όργανα του σώματος μας να λειτουργούν πιο άνετα. Η στάση αυτή μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα άτομα που υποφέρουν από πόνους στις αρθρώσεις, στον ώμο και τη μέση. Ο ύπνος ανάσκελα, βοηθά στην καλύτερη στήριξη της κεφαλής, της σπονδυλικής στήλης, όπως και του λαιμού, πράγμα που ανακουφίζει σημαντικά τον πόνο του αυχενικού συνδρόμου. Επιπρόσθετα, καλό είναι να τοποθετούμε μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα μας προκειμένου να πάρει μια φυσιολογική θέση η σπονδυλική μας στήλη. Αντίθετα, μια κακή στάση που πρέπει να αποφεύγουμε είναι να κοιμόμαστε μπρούμυτα. Ο τρόπος αυτός πιέζει διάφορα σημεία του σώματος μας, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν μετέπειτα σε έντονους πόνους και πιάσιμο.

Δώστε έμφαση στο στρώμα και στο μαξιλάρι

Ένα άλλο κομμάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στο να επιτύχουμε έναν ποιοτικό ύπνο, είναι η επιλογή του σωστού στρώματος και μαξιλαριού. Επενδύοντας σε μια καλή ποιότητα, μπορεί να μας εξασφαλίσει τόσο την ξεκούραση όσο και την χαλάρωση που χρειαζόμαστε κατά την διάρκεια του ύπνου. Το στρώμα θα πρέπει να μην είναι μαλακό, καθώς αυτό θα αφήνει το σώμα μας να βουλιάζει προς τα μέσα. Ένα ορθοπεδικό στρώμα θα πρέπει να κρατά τη σπονδυλική μας στήλη ευθεία και στη φυσική της στάση, διατηρώντας έτσι της καμπύλες της. Επιπλέον, η επιλογή ενός ορθοπεδικού μαξιλαριού είναι εξίσου σημαντική. Στην αγορά μπορεί να βρει κανείς πολλών ειδών μαξιλάρια. Κάνοντας την επιλογή μας, καλό θα είναι να λαμβάνουμε υπόψη πως το μαξιλάρι θα πρέπει να είναι λεπτό, ούτως ώστε να μην φέρνει τον αυχένα μας σε κάμψη προς τα κάτω. Τέλος, μην χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας, εφόσον αυτό μπορεί προκαλέσει πρόβλημα τόσο στην σπονδυλική στήλη όσο και στον αυχένα σας.

Κλιματιστικό και ύπνος

Τόσο η ζέστη όσο και η υγρασία του καλοκαιριού, μας αναγκάζουν όλο και περισσότερο να χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό κατά την διάρκεια την μέρας αλλά και της νύχτας. Συνήθως, η λανθασμένη χρήση του έχει ως αποτέλεσμα μυοσκελετικούς πόνους, πονοκεφάλους, ακόμα και κρυολογήματα. Τί πρέπει να προσέξουμε για να αποφύγουμε αυτού του είδους τα προβλήματα; Αρχικά το κυριότερο είναι να αποφύγουμε την χρήση του όταν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Το κατάλληλο είναι να διατηρούμε το περιβάλλον σε μια φυσιολογική θερμοκρασία, γύρω στους 20 με 27°C. Επίσης σωστό είναι να τοποθετούμε την εσωτερική μονάδα του κλιματισμού σε τέτοια θέση έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με το σώμα μας. Καλό είναι να το κρατούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα την ροή του αέρα για να έχουμε μια πιο σωστή διανομή στο χώρο μας. Τέλος, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, καλό είναι να κλείνουμε το κλιματιστικό λίγο πριν τον ύπνο ή να προγραμματίσουμε το κλείσιμό του με τον χρονοδιακόπτη.

Η σημασία της άσκησης

i simasia tis askisis

Η άσκηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για άτομα που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικούς πόνους. Ένα απλό περπάτημα για 20 με 30 λεπτά καθημερινά μπορεί να ωφελήσει σημαντικά. Αν σηκωθείτε και αισθάνεστε πόνο στον αυχένα ή την μέση, κάντε μερικές διατάσεις και να ανακουφιστείτε από την ένταση και την πίεση, δίνοντας έτσι στο σώμα σας την δυνατότητα να ζεσταθεί, ιδιαίτερα μετά από αρκετές ώρες που έμεινε σε ακινησία. Κάντε κυκλικές κινήσεις με τους ώμους σας, μετακινήστε την κεφαλή σας προς τα εμπρός, πίσω, αριστερά και δεξιά και κρατήστε την κάθε διάταση για μερικά δευτερόλεπτα.

i kriotherapeia einai mia eksairetika apotelesmatiki methodos therapeias

Επιπρόσθετα, η κρυοθεραπεία είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας μυοσκελετικών τραυματισμών και κακώσεων, καθώς επιτρέπει στον ασθενή να ανακουφιστεί από τον πόνο του τραυματισμένου μέλους ταχύτερα. Η σειρά προϊόντων της Ice®️ Power αποδεδειγμένα μειώνει ελεγχόμενα τη θερμοκρασία του δέρματος στην πάσχουσα περιοχή κατά 5-7 βαθμούς, επιδρώντας στους αισθητικούς υποδοχείς του πόνου, ανακουφίζοντας έτσι τα άτομα από αυτόν. Το Ice®️ Power Cold Gel, επιταχύνει τη μυϊκή αποκατάσταση και χαλάρωση των μυών, μειώνει το οίδημα και τις φλεγμονές, καθώς ανακουφίζει γρήγορα τον πόνο του αυχενικού συνδρόμου, του πόνου στον ώμο και της οσφυαλγίας.

H Marathon Trading, αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας των προϊόντων Ice®️ Power, φροντίζει να εφοδιάζει και να διαθέτει τα προϊόντα αποκλειστικά σε όλα τα φαρμακεία της Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.  

 

CONTACT US

35 Kilkis Avenue, 2234 Latsia, Cyprus

+357 22 899500

[email protected]