Share

inner mathete 5 tropous na endinamosete to anosopoiitiko sas sistima


Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι το σύνολο των βιολογικών μηχανισμών που χρησιμοποιεί το σώμα μας για την αποβολή ή εξόντωση επιβλαβών στοιχείων ή οργανισμών. 

Τις πρωτόγνωρες αυτές ημέρες που διανύουμε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα, δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους συνανθρώπους μας.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε 5 απλούς τρόπους να κάνετε την άμυνα του οργανισμού σας ακόμη πιο αποτελεσματική.

  • Προτιμήστε Τρόφιμα Πλούσια σε Θρεπτικά Συστατικά

Η διατροφή είναι το προπύργιο της άμυνας του οργανισμού μας. Ο οργανισμός μας θα χτίσει την άμυνά του με τα υλικά που του παρέχουμε.

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια και ξηρούς καρπούς είναι ό,τι πρέπει για το ανοσοποιητικό σας. Αντίθετα, πρέπει να αποφύγετε συστηματικά τις επεξεργασμένες τροφές και τα λιπαρά κρέατα και να προτιμήσετε ψάρια, ιδιαίτερα αυτά που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Να θυμάστε ότι η ζάχαρη έχει σχεδόν μηδενική θρεπτική αξία για το σώμα, ενώ παράλληλα τροφοδοτεί και ευνοεί την ανάπτυξη πολλών παθογόνων οργανισμών. Γι’ αυτό, αποφύγετε τελείως τα αναψυκτικά και τους συσκευασμένους χυμούς: προτιμήστε δροσερό νερό ή φρεσκοστυμμένους χυμούς, καθώς και αγνό μέλι, που είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες και τη δράση του ενάντια στους μικροοργανισμούς που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού και κρυολογήματα.

  • Κατανάλωση Άφθονου Νερού

Το σώμα μας χρειάζεται μεγάλες ποσότητες νερού για να διασφαλίσει πως όλα τα ζωτικά του όργανα λειτουργούν στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση. Ένα αφυδατωμένο σώμα είναι πολύ πιο ευπρόσβλητο σε παντός είδους παθογένειες, ιούς και μικρόβια.

Συνεπώς, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό. Ακόμη κι αν δεν διψάτε, είναι καλό να έχετε μαζί σας νερό και να πίνετε μικρές, δροσιστικές γουλιές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεν υπάρχει καλύτερο εφόδιο για τη συνεχή αποτοξίνωση του σώματος.

  • Κοιμηθείτε Καλά

Λίγο η έλλειψη σωματικής άσκησης, λίγο το στρες, λίγο οι ταινίες και το πολύωρο κάθισμα διαταράσσουν τις συνήθειες του ύπνου μας.

Το σώμα διατηρεί συγκεκριμένους ανοσοποιητικούς μηχανισμούς σε ιδιαίτερη εγρήγορση συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ενώ παράλληλα φροντίζει να αποκαθιστά φθαρμένους ιστούς και να ενισχύει την άμυνά του κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου.

Συνεπώς, ο ελλιπής ή διακεκομμένος ύπνος απορρυθμίζει τον οργανισμό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί πως η χρόνια έλλειψή του μπορεί ακόμη και να καταστείλει την άμυνα του οργανισμού.

  • Γυμναστείτε για 20 με 30 Λεπτά Κάθε Μέρα 

gimnasteite gia 20 me 30 lepta kathe mera

Ένα από τα καλύτερα δώρα για την άμυνα του οργανισμού μας είναι η τακτική, καθημερινή αν γίνεται, άσκηση.

Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι ιδιαίτερα έντονο ή επίπονο. Λίγο σχοινάκι, λίγο περπάτημα, μερικά καθίσματα – ό,τι κι αν διαλέξετε, φροντίστε να διαρκεί το λιγότερο είκοσι λεπτά και να είναι τακτικό.

  • Θωρακίστε τον Οργανισμό σας με τη Μοναδική Δράση του Ginsana®

Το συμπλήρωμα διατροφής Ginsana® συμπυκνώνει μοναδικά φυσικά θρεπτικά στοιχεία και οφέλη για τον οργανισμό σε μία μόνο κάψουλα.

Το τυποποιημένο του εκχύλισμα PanaxGinseng G115®,(από την ελληνική λέξη «πανάκεια», που σημαίνει «γιατρικό για τα πάντα») αποτελεί μια μοναδική πηγή ευεργετικών ουσιών και έχει αποδειχτεί ακόμη πιο αποτελεσματικό για τη βελτίωση της άμυνας του οργανισμού, ιδιαίτερα σε παθογένειες του αναπνευστικού, όπως το κρυολόγημα και η γρίπη.

Το Ginsana®, όπως έχουν αποδείξει κλινικές έρευνες, συμβάλει στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας στο σώμα μας, στη μείωση της κόπωσης και στη βελτίωση της άμυνας του οργανισμού.

Με την καθημερινή ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μέσω του Ginsana® ο οργανισμός μας ανασυντάσσεται με τον πιο φυσικό τρόπο!

Το φυσικό αυτό συμπλήρωμα διατροφής μπορείτε να το προμηθευτείτε σε όλα τα φαρμακεία Παγκύπρια.

Μάθετε περισσότερα  εδώ!

CONTACT US

35 Kilkis Avenue, 2234 Latsia, Cyprus

+357 22 899500

[email protected]