Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων, και όχι άδικα! Η διάρκεια της ημέρας μεγαλώνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και το σχολείο σταματά. Μια καλή λύση για την απασχόληση των παιδιών είναι η επίσκεψη στην παραλία. Είναι το κατάλληλο μέρος για να μπορέσουν τα παιδιά να παίξουν με τους γονείς τους αλλά και μεταξύ τους.

Όμως, τα παιδιά βαριούνται εύκολα και αναζητούν συνεχώς κάποια νέα ενασχόληση. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με παιχνίδια και δραστηριότητες στη θάλασσα, για να μείνουν απασχολημένα τα παιδάκια σας όσο βρίσκονται στην παραλία. Οι δραστηριότητες αυτές διαφέρουν ανάλογα με τις ηλικίες του μωρού σας, αλλά είναι ιδανικές για την επαφή του με τη θάλασσα σε κάθε περίοδο της ζωής του.

Inner 1

Μικροί ανιχνευτές

Στα παιδιά αρέσει να ανακαλύπτουν συνεχώς νέα αντικείμενα, νέες υφές, καθώς και να επεξεργάζονται το σχήμα και τη μορφή τους. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα για την παραλία είναι να τους αναθέσετε να μαζέψουν κοχύλια, πετρούλες, μικρά ξυλαράκια ή ό,τι άλλο βρουν στην παραλία προκειμένου να τα χρησιμοποιήσετε σε κατασκευές όταν επιστρέψετε στο σπίτι! Μπορείτε να τα βάψετε, να δημιουργήσετε διακοσμητικά αντικείμενα, ακόμα και άλμπουμ που στη συνέχει θα προσθέσετε φωτογραφίες για να θυμάστε για πάντα τις ευχάριστες αναμνήσεις του καλοκαιριού!

Μικροί καλλιτέχνες

Αν βρεθείτε σε παραλία με άμμο, μπορείτε να την αξιοποιήσετε για να δημιουργήσετε πολλά «έργα τέχνης», όπως κάστρα, σπιτάκια, μικρές λίμνες ή ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει! Είναι ένας ιδιαίτερα δημιουργικός τρόπος για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας αλλά και για να βοηθήσετε το παιδάκι σας να εκφραστεί.

Inner 3

Παιχνίδια με μπάλα

Αν έχετε μπάλα στο σπίτι, πάρτε την μαζί σας στην παραλία. Αν δεν φυσάει πολύ, μπορείτε να παίξετε διάφορα παιχνίδια με την μπάλα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας, μπορείτε να παίξετε βόλεϊ ή κάποιο άλλο παιχνίδι όπως τα μήλα. Ένα πλεονέκτημα που έχουν τα παιχνίδια με μπάλα είναι ότι όσο περισσότεροι είστε, τόσο περισσότερο θα διασκεδάσετε!

Γνωρίστε το περιβάλλον

Το παιχνίδι στη θάλασσα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να μάθετε στα παιδιά σας πολλά πράγματα για τη φύση, τη θάλασσα και το περιβάλλον γενικότερα. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρατηρήσετε μαζί την άμμο και τα βότσαλα και να τους εξηγήσετε ότι η άμμος είναι στην ουσία φτιαγμένη από πολύ μικρές πέτρες. Μπορείτε ακόμα να εξερευνήσετε τα διάφορα χρώματα και σχήματα που βλέπετε τριγύρω σας. Συζητήστε για το χρώμα της θάλασσας, το χρώμα που έχουν τα κοχύλια άλλα και τη διαφορά που έχει η θάλασσα με την άμμο και τις πέτρες.

Inner 2

Η επίσκεψη στην παραλία μπορεί να είναι ένα ευχάριστος και διασκεδαστικός τρόπος να περάσετε την ημέρα σας μαζί με τα παιδάκια σας. Είναι εξίσου σημαντικό όμως να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον ήλιο και τη ζέστη. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ένα αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και ένα καπέλο. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να δίνετε συχνά στο παιδάκι σας νερό, χυμούς ή φρούτα για να αποφύγετε την αφυδάτωση. Είναι προτιμότερο να επισκέπτεστε τη θάλασσα νωρίς το πρωί ή το απόγευμα για να αποφύγετε τον έντονο μεσημεριανό ήλιο. Απολαύστε τις δραστηριότητες αυτές και διασκεδάστε δημιουργικά με το παιδάκι σας, κρατώντας το δημιουργικό και χαρούμενο.

CONTACT US

35 Kilkis Avenue, 2234 Latsia, Cyprus

+357 22 899500

[email protected]